پيام
+
[تلگرام]
:: طنز ::
[ چگونه در مناظره زنده تلويزيوني برنده شويم؟ ]
نويسنده: رضا احسانپور
منتشرشده در «فردانيوز» :: www.FardaNews.com
همهي تبليغاتي که براي انتخابات انجام ميشود يک طرف، مناظرهي زندهي تلويزيوني يک طرف. اهميت مناظرهي تلويزيوني از گل خداداد عزيزي به استراليا هم بيشتر است. برندهي مناظره، بي بروبرگرد برندهي انتخابات است. مگر اينکه برندهي انتخابات، شخص ديگري باشد!
بنابراين مهم است که شما به عنوان يک کانديدا بتوانيد مناظرهي خوبي داشته باشيد. براي يک مناظرهي خوب موارد زير لازم است:
- فحش مؤدبانه: اگر شما به يک نفر يک فحش معمولي بدهيد ناراحت ميشود و چون در چشم ديگران يک فرد بيادب جلوه ميکنيد، بههرحال يک امتياز منفي به حساب ميآيد و کمي از سوزش طرف مقابل ميکاهد؛ لذا بهتر است به صورت مؤدبانه به طرف مقابل فحش بدهيد. اينگونه هم فحش دادهايد هم بيادب نشدهايد و هم اينکه او را بيشتر عذاب دادهايد.
برخي از فحشهاي مؤدبانه از اين قرارند: کاش شما متوجه حرفهاي بنده ميشديد...، به هرحال شعور و ادب حکم ميکند که ...، اگر منطقي و عقلاني نگاه کنيد...، اميدوارم درک کنيد...، اجازه بدهيد آسانتر بگويم تا شما هم متوجه بشويد...
- لبخند: مدام لبخند بزنيد. چه وقتهايي که فحش ميدهيد و چه وقتهايي که فحش ميخوريد. مخصوصا لبخند با چشمهاي بسته، شبيه چهرهي آقاي تاناکورا روان طرف مقابل را به خوبي به هم ميريزد.
- توجه نکردن: به طرف مقابل بيتوجهي کنيد. مخصوصاً مواقعي که حرفهايش اوج و شدت ميگيرد، براي چند لحظه در چشمان او زل بزنيد و بعد بلافاصله خود را مشغول کار ديگري نشان بديد. به هر چيزي که دم دستتان است ور برويد. به ميکروفن، به پوست کنار ناخنتان، به ليوان آب روي ميز، به دکمه پيراهنتان، به کاغذهاي روي ميزتان و ...
آنقدر اين کار را ادامه بدهيد که طرف مقابل عصباني شود و مجبور شود شما را به اسم خطاب کند و از شما بخواهد که به او و حرفهايش توجه کنيد. اين عجز و التماس، امتياز بسيار بزرگي است.
- آب خوردن: روي ميز مناظره براي هر کسي يک ليوان آب قرار ميدهند. سعي کنيد مدام ليوان را تا ته بخوريد و وسط حرف طرف مقابل، عوامل برنامه را مجبور کنيد براي شما آب بياورند. به اين ترتيب تمرکز طرف مقابل را از بين ميبريد. يا حتي از او بخواهيد که ليوان آبش را به شما بدهد تا بخوريد. آب خوردن نماد آرامش است. آب را با لبخند و با زل زدن در چشم طرف مقابل به آرامي بنوشيد.
- سرفه و عطسه کردن: همان اول برنامه به مجري و بينندگان توضيح بدهيد که سرما خوردهايد يا به عطري که طرف مقابل به خودش زده است حساسيت داريد و تا آخر مناظره مدام وسط حرفهاي طرف مقابل سرفه و عطسه کنيد. هم اعصاب او را خرد کردهايد و هم تمرکزش را به هم زدهايد. افکار عمومي به افراد بيمار و ضعيف، ترحم دارند. اينگونه طرف مقابل که باعث اين زحمت براي شما شده است در چشم بينندگان منفور ميشود.
- سوال/جواب: سعي کنيد تا ميتوانيد از طرف مقابل سؤال بپرسيد. پشت سر هم و بدون توقف. به اين ترتيب تمام وقت او به جواب دادن خواهد گذشت. وقتي از طرف مقابل سؤال پرسيديد و او پاسخ شما را داد، مجدداً همان سؤال را بپرسيد. انگار نه انگار که متوجه جواب او شدهايد. اينگونه به بينندگان القا ميکنيد که او به سؤالهاي شما پاسخ نميدهد و طفره ميرود. اگر هم احياناً او از شما سؤالي پرسيد يا پاسخ ندهيد يا سؤالش را با سؤال پاسخ بدهيد يا جواب ديگري بدهيد و حرف خودتان را بزنيد.
- کاغذ و پوشه و پرونده: با دست پر به مناظره برويد. جوري با کاغذهاي روبهرويتان ور برويد و داخل آنها دنبال مدارک بگرديد که طرف مقابل احساس کند تمام جزييات زندگياش دست شماست. گاهي يک کاغذ را بيرون بياوريد به آن نگاه مشکوک بيندازيد و دوباره آن را سر جايش بگذاريد. براي اينکه حرفهايتان مستدل و درست به نظر بيايد مدام از روي کاغذها عدد و رقم بيان کنيد. براي خالي نبودن عريضه يکي دو نمودار هم به دوربينها نشان دهيد و بلافاصله داخل پرونده بگذاريد.
- اطلاعات عمومي: يکسري سوال اطلاعات عمومي آماده کنيد و از طرف مقابل بپرسيد و سطح سواد کم او را به رخ مردم بکشيد. مطمئن باشيد هيچوقت او اين کار را با شما نميکند. چون با اين رفتار، علاوه بر بيسواد بودن، مهر بيجنبه بودن هم بر او ميخورد.
سؤالات اطلاعات عمومي از قبيل: مساحت و پايتخت کشورها، واحد پول، تبديل کيلو به پوند و متر به اينچ، مترادف متضاد کلمات انگليسي و عربي، اعلام ادبيات فارسي از قبيل: نام کتابهاي شاعران و قرن آنها و ...
@rezaehsanpour
www.EhsanBook.ir
شمس الظلام
96/2/9