پيام
+
[تلگرام]
در ادمه پست #کرگدن
معمولا دوستان جوان از دو چيز گلايه دارند. يکي عدم انگيزه و گرماي لازم براي حرکت و دوم دشواري مطالعه. براي رفع اين دو مشکل پيشنهاداتي دارم:
عدم عادت به مطالعه را بايد با مطالعه آثار داستاني و رمان برطرف کرد. کشش اين آثار آرام آرام انسان را به مطالعه عادت مي دهد تا آنجا که ممکن است يک شب تا به صبح نتوانيد کتابي را که دستتان است ببنديد و کنار بگذاريد.
از عوامل مهم که گرما و انگيزه براي حرکت ايجاد مي کند مأنوس بودن با زندگينامه ها و احوالات آدم هاي خاص است که در اين خصوص آثار زيادي در دسترس است. دو نوع از آنها را معرفي مي کنم:
اول: تذکره ها و احوالات عرفا و علما علي الخصوص سلسله ي عرفاني مرحوم آيت الله قاضي طباطبايي که انصافاً قلب انسان را گرم مي کند و شوق حرکت ايجاد مي کند. آثاري مثل:
برداشت هايي از سيره #امام_خميني (ره)
عطش(شرح حال مرحوم #آيت_الله_سيد_علي_قاضي)
سيماي فرزانگان
فضيلت هاي فراموش شده
نشان از بي نشان ها(شرح حال شيخ حسنعلي نخودکي اصفهاني)
لاله اي از ملکوت(شرح حال #شيخ_جعفر_مجتهدي )
مهر تابان (شرح حال #علامه_طباطبايي از زبان #علامه_طهراني )
فريادگر توحيد ( شرح حال #آيت_الله_بهجت )
حتما شما هم بسياري کتاب هاي ديگر را به خاطر داريد. لطفا در کامنتها پيشنهاد بدهيد.
دوم: ادبيات غيرداستاني معاصر که منظورم بيشتر خاطرات دفاع مقدس است. بدون اغراق اين کتاب ها اثر شگفت انگيزي دارد و معجزه مي کند. هم اراده و عزم را تقويت مي کند و هم قلب و روح را مصفّا مي کند و هم به خاطر کشش داستاني دشواري مطالعه را از بين مي برد. آثاري مثل:
پايي که جا ماند/ کوچه نقاش ها/ بابا نظر/ نورالدين پسر ايران/ رسول مولتان/ دختر شينا/ عصرهاي کريسکان/ خاک هاي نرم کوشک/ تپه جاويدي و راز اشلو/ سلام بر ابراهيم/ من زنده ام/ دا/ حرمان هور/ حکايت زمستان/ حماسه ياسين/ وقتي مهتاب گم شد/ و...
آنها که با اين کتاب ها مأنوس اند حتما از همه شان خاطره دارند و با آنها از خواب و خوراک افتاده اند. هيچ کدام شان را نمي شود از دست داد.
#کتاب_خوب
#کتابخواني
#مطالعه
#سير_و_سلوک
جبهه مقاومت اسلامي
96/5/4